Lisnate kifle sa džemom UKUSNIJE OD KLASIČNOG KROASANA…
Sastojci
– 500 gr brašna
– 300 ml mlijeka
– 250 gr putera
– 3 kašike ulja
– 1 kašika šećera
– 1 kašičica soli
– džem po želji
Način pripreme
Mlijeko pomiješajte sa uljem, sirćetom pa dodajte šećer i so.
Dodajte brašno i umijesite tijesto.
Ostavite da odstoji pola sata pa razvucite na pobrašnjenoj podlozi.
Premažite trećinom otopljenog putera, zamotajte i ostavite da odstoji 15 minuta.
Razvucite i premažite drugom trećinom putera, pa taj postupak ponavljajte dok ne potrošite puter.
Podijelite na 4 dijela i razvucite u krug.
Režite na trouglove, punite džemom i motajte u kiflice.
Pecite u rerni zagrijanoj na 250 stepeni oko 20 minuta.
Izvor: domacica.com/
KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!
loading...