=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

LAGANI KOLAČ SA VIŠNJAMA KOJI ĆE VAS OBORITI SA NOGU…OBAVEZNO PROBAJTE



Sastojci

Za tijesto:
-6 jaja
-250 g šećera
-160 g pšeničnog glatkog brašna
-160 g pšeničnog oštrog brašna
-250 g maslaca
-1 prašak za pecivo
-100 ml mlijeka
-2-3 žlice kakaa u prahu
-malo cimeta mljevenog
-500 g ocijeđenih višanja iz kompota light ili 500 g svježih – višanja bez koštica



Za kremu:
-750 ml mlijeka
-2 vrećice pudinga vanilin
-2 vanilin šećera
-200 g maslaca
-2 žlice šećera u prahu



Priprema
Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh (vel. 35×22 cm), a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu. Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta na 180°C.

Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi. Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu. Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom glazurom.

Tako pripremljeni kolač narežite na kocke ili rombove i poslužite.

Savjet

U sezoni višnje iz kompota možete zamjeniti svježim trešnjama.

Izvor: zlatnirecepti.work

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design