=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

PREKRASNA KARAMEL TORTA, SAVRŠENOG UKUSA A PRIPREMA SE VEOMA JEDNOSTAVNO!



Sastojci
Za biskvit:

– 8 jaja
– 25 dag šećera
– 5 žlica brašna
– 3 žlice mrvica (krušnih)
– 15 dag mljevenih oraha
– 1 prašak za pecivo
– 1-2 naranče

Za kremu

– 30 dkg šećera
– 1 l mlijeka
– 7-8 žlica gustina
– 1 maslac ili margarin
– 15 dag mljevenih oraha

Priprema
Biskvit: Bjelanjke odvojiti od žumanjaka, a od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer miksati, zatim dodati brašno, mrvice, mljevene orahe i prašak za pecivo.



Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Sve izmiješati te izliti u namašćeni kalup za pečenje.
Peći 30-ak minuta na 180°C.

Kada se ohladi prerezati biskvit na 3 dijela i svaki dio politi sokom od naranče.

Krema: Šećer otopiti tj. karamelizirati. Od mlijeka odvojiti 1-2 dl te pomiješati sa gustinom, a ostatak uliti u karamelizirani šećer.

Kada mlijeko prokuha dodati mješavinu s gustinom te miješati (kuhati) dok se ne zgusne. Kremu ohladiti te onda umiješati omekšali maslac ili margarin i mljevene orahe.

Biskvit premazati kremom i posuti mljevenim orasima. Ukrasite po želji. Prije služenja ohladiti tortu.

Izvor: Coolinarika.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design