=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

BOŽIČNI KOLAČI: Kako napraviti česnicu…



Običaje se razlikuju u pojedinim zemljama, ali se gotovo svuda zna za Božićnu česnicu, koja krasi svećanu trpezu i doprinosi da se ovaj praznik što ljepše i svećanije proslavi. Česnica se mJesi rano ujutru na Božić i iznosi na sto na koji je postavljen božićni ručak.

Potrebno:
– 2 jajeta
– 1 paketić kvasca
– 1/2 l mlijeka
– 1 kg brašna
– so
– zlatni ili srebrni novčić

Priprema
U malo mlakog mlijeka rastopite kvasac.

Dodajte jedno umućeno jaje.



Posolite i mješajte uz postepeno dodavanje brašna i dolivanje preostalog mlakog mlijeka da dobijete glatko tijesto.

Nakon što ste testo dobro izmjesili pokrijte ga čistom krpom i ostavite ga da naraste.

Čim primjetite da je počelo da narasta, izručite ga na dasku za mješenje i blago premjesite. Tijesto za česnicu ne treba da naraste potpuno.

Oblikujte česnicu kao pogaču i ubacite novčić (u zavisnosti od kraja u kom se sprema, u česnicu se još stavlja komadić hrasta, zrno žita i pasulja).

Spustite česnicu u podmazan pleh. Njenu gornju površinu išarajte ubodima male grančice – prvi odsječeni komad badnjaka i premažite cijelu površinu razmućenim jajetom.

Pecite u zagrijanoj pećnici dok česnica ne dobije tamnorumenu boju.

Izvor: uspesnazena.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design