=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

Razdražljivost, nizak tlak, buđenje u noći: Ovo su uzroci nedostatka magnezijuma u organizmu!Uz sve to, registrovano je da u posljednjih 100 godina hranom unosimo sve manje i manje količine magnezijuma. Nekada je samo jedan dnevni obrok sadržavao potrebne količine, a danas ga ima samo u tragovima. U drugom planu su, i nepravilna prehrana, dnevno u prosjeku unesemo 175 mg, a potrebe su od 300-350 mg, brza hrana, uticaj stresa, intenzivniji način života, prenosi “Atma“…

Bijeli hljeb i bijela riža, koje koristimo svakodnevno, “pate” od nedostatka magnezijuma, pa ako se na sve doda i fosforna kiselina, jedan od bitnih sastojaka svih gaziranih napitaka, pušenje i alkohol – za magnezijum nema života.Simptomi nedostatka magnezijuma:

sklonost čestim depresijama
razdražljivost, uznemirenost, promjene raspoloženja
buđenje u toku noći uz grčeve u listovima, tikovi
osjećaj suhog grla
sklonost niskom krvnom tlaku uz pojačan puls
tjeskobe i strahovi
niska tolerancija prema virusnim i bakterijskim infekcijama
U periodu između oktobra i aprila, nastupa “magnezijumski slom”, vrijeme kada nivo magnezijuma kod većine naglo pada, i to na kritičnu granicu.Oni koji uzimaju preparate s dodatkom magnezijuma uglavnom ih lahko podnose, jer bioorganske soli magnezijuma ne razdražuju želudac, a zbog najčešće kombinacije s vitaminom B6 prodire u svaku stanicu i tamo ostaje. Ima i sposobnost prebaciti B6 iz neaktivne u aktivnu formu, i zato ga uspijeva održati u pravoj ravnoteži.

Magnezijum u kombinaciji s vitaminom B6, pomaže smanjiti jačinu PMS tegoba, tako da se menstrualni ciklus gotovo ne osjeti, ili lako prebrodi, umanjuje neugodnosti u menopauzi i poboljšava rad živčanog i srčanog sistema.

Izvor: atma

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design