=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

Brat spasio sestu koju je ujela zmija: “Znao sam da je svaki trenutak dragocjen za život moje Bojane”Naime, habrost jedanaestogodišnjeg Milinka Krstajića spasili su život njegovoj sedmogodišnjoj sestri Bojani koju je ujela zmija šarka prije sedmicu dana dok su čuvali ovce u durmitorskom bespuću visoko iznad katuna ispod Stožine.

Njihova familija živi od poljoprivrede, a Milinko i Bojana čuvali su buljuk od 400 ovaca i jagnjadi na krševitim padinama iznad Valovitog jezera.

“Otišao sam sam podalje na izvor da natočim vode jer smo ožednjeli, a Bojana je ostala kod ovaca. Kada sam se vratio primijetio sam da je uznemirena i na ivici plača. Na navaljivanje da kaže šta joj je, tiho mi je rekla da je vidjela zmiju. Počela je da plače i pokazala je na ranicu na potkoljenici koja je počela da otiče. Odmah mi je bilo jasno šta se desilo i da moram da je spasim”, rekao je dječak.
Kazao je da se sjetio svih emisija o prirodi i preživljavanju u surovim uslovima i sličnim situacijama, koje on i tri godine stariji brat Miljanprate gledaju u zimskim mjesecima.

“Nisam imao pri sebi nožić ili nešto da rasiječem mjesto ujeda, a znao sam da je svaki trenutak dragocjen za život moje Bojane. Pri ruci sam imao komad lastiša i brzo sam napravio povez iznad rane, kao što sam gledao na televiziji i odmah telefonom javio roditeljima na katunu šta nas je snašlo,” nastavlja mali heroj.

Ukućani su došli kolima dokle se moglo i Bojanu prenijeli do katuna, gdje je prihvatila ekipa hitne pomoći, koja je u međuvremenu obaviještena.

Poslije oporavka u pljevaljskoj bolnici mala Bojana se vratila na katun gdje od tada pomaže majci Jeleni u kolibi, a otac Bogdan sa sinovima dijeli obaveze čuvanja ovaca, kosidbe i sakupljanja ljetine.

Izvor: vijesti

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design