=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

HRVATSKE PALAČINKE...hrvati ih najčešće ovako pripremaju.



Sastojci
Za tijesto:
3 jaja
sol
250 g Oštrog brašna Podravka
250 ml mlijeka
250 ml mineralne vode
ulje za pečenje

Za nadjev:
3 jaja
120 g šećera
limunova korica
400 g svježeg kravljeg sira
300 ml kiselog vrhnja

Priprema
1.
U dubokoj posudi izmiješajte jaja i malo soli, pa postupno dodajte brašno i mlijeko te mineralnu vodu. Ispecite palačinke.
2.
Pečene palačinke nadijevajte samo na jednom kraju, bez premazivanja, pa ih savijte.
3.
Zatim ih složite u namašćenu vatrostalnu zdjelu, prelijte kiselim vrhnjem i zapecite u pećnici.
4.
Priprema nadjeva: žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte limunovu koricu, propasirani sir i snijeg od bjelanjaka. Sve lagano izmiješajte u jednoličnu smjesu.
Posluživanje
Hrvatske palačinke poslužite vruće.
Savjet
Kako bi dobili još aromatičniji nadjev, dodajte grožđice i naribanu narančinu koricu.


IZvor: receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design