=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

ZANIMLJIVO JELO, PUNJENI KROMPIR KO NIJE PROBAO NE ZNA ŠTA PROPUŠTA!



SASTOJCI
krompir u ljusci
topljivi sir za sendviče
puter
dimljena piletina
so
biber
mileram
suhi začini po želji
ulje
peršun


 
PRIRPEMA
Neoljuštene veće krompire dobro oprati, prebrisati i izbosti viljuškom sa svih strana. Staviti u tepsiju i peći u rerni 20-30 min na jakoj temperaturi (brža varijanta je kuhati ih u ključaloj vodi 5 minuta). Izvaditi, ohladiti pod mlazom vode. Pripremiti punjenje: isjeckati listiće topljivog sira za sendviče (koliko polovina toliko listića). Dodati milerama (na dvije polovine po jednu kašiku), kašićicu omekšalog putera, malo soli i bibera, pa sve dobro izmešati da se ujednači. U tavu bez ulja propržiti dimljenu piletinu sjeckanu na kockice dok ne postane hrskava.

Ocjediti je i dodati pripremljenoj smjesi za punjenje. Izvađene i ohlađene krompire presjeći uzdužno na pola. Izdubiti ih u sredini tako da oko kore ostane krompira debljine prsta. Izvađenu sredinu isjeći na sitno, ili izrendati. Isjeckanoj sredini krompira dodati malo soli, suhih začina i bibera. Svaku polovinu krompira napuniti pripremljenom smjesom. Tepsiju tek malo poprskati uljem i poslagati polovine. Peći u rerni 12 – 15 min na srednjoj visini i jakoj temperaturi. Posutim peršunom i poslužiti toplo.

Izvor: namirnice.ba

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design