Sastojci 500 gr mljevenog pileceg mesa 180 gr chorizo kobasice (1.5
kom) 3 nasjeckana mlada zelena luka 1/2 sitno nasjeckane ljubicaste
kapule 3-4 cena protisnutog cesnjaka 1-2 zlice nasjeckanog lisca
korijandera (ili persina) 1/4 zlicice dimljene crvene paprike Podravka
1/4 zlicice kajenskog papra 1/2 zlicice slatke crvene paprike Podravka
frisko mljevene soli i papra
Priprema
1. U zdjeli sjedinite sve sastojke: pilece mljeveno meso, nasjeckanu chorizo kobasicu (ja stavim 1 jako ljutu i pola “normalne”), nasjeckani mladi luk i ljubicastu kapulu, protisnuti cesnjak, nasjeckani korijander ili persin, dimljenu i slatku crvenu papriku, kajenski papar te frisko mljevenu sol i papar. Nemojte suvise soliti jerBo su kobasice vec dosta slane. Rukama sjedinite smjesu, pokrijte i pustite da odstoji 10-tak minuta.
2. AKO STE POLPETICE PRZILI U TAVI KOJA MOZE ICI U PECNICU JOS I BOLJE, MANJE SUDJA ZA PRANJE
3. Pecnicu upalite, namjestite temp na 180 stupnjeva C. Formirajte male loptice/kuglice velicine recimo jaja ili golf loptice. U tavi zagrijte malo ulja pa przite kuglice oko 3-4 minute da dobiju malo bojice. Przene polpetice premjestite u prethodno papirom oblozenu tepsijicu i stavite u zagrijanu pecnicu na par minuta.
4. Na finom komadicu kruha uz malo ribanog ljubicastog kupusa, mrkve, list salate itd
izvor:najbolji reecpti za torte i kolace