Sastojci:
Tijesto:
600 g brasna
40 g svjezeg kvasca
300 ml mlijeka
50 ml ulja
so
loading...
Fil:
350 g fasiranog mesa
1 glavica crnog luka
1 svjeza paprika
1 paradajz
persun
so
vegeta
paprika
biber
50 ml ulja
Priprema:
Rastopite kvasac u malo mlijeka. Dodajte u preostalo , pogrijano, toplo mlijeko. Zamijesite tijesto sa svim sastojcima. Mjesite dok ne dobije srednju mekocu, po potrebi dodajte jos malo brasna. Ostavite da stane 1 sat. Za fil, sitno izsjeckajte luk, papriku i paradajz i dodajte u fasirano meso. Dodajte zacine i mjesite smjesu rukom 2 min. Od tijesta napravite 12 kolacica. Svaki kolacic pobrasnite malo i razvaljajte valjkom na velicine jedne prosjecne pizze. Stavljajte po jednu supenu kasiku fila preko pola tijesta. Preklopite sa drugom polom i zavrnite malo krajeve.U vecoj tavi rastopite malo putera sa malo ulja. Przite po 2 pogace u tavi sa obje strane. Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnocu.
Izvor: brzireceptisavjeti.blogspot.ba