Priprema se sa gotovim korama,a mlade i nadolazeće kuharice takođe mogu pripremiti jer je vrlo jednostavno.
Ukusna i slična staroj i nezamjenljivoj sirnici.
SASTOJCI:
500 gr kupovnih kora za pitu
300 gr mladog sira
2 jaja
so i ulje
Za premaz:
malo pakovanje kvasca
prstohvat šećera
prstohvat soli
3 jaja
4 šoljice mlijeka
2 špljice ulja
oko 22-25 kašika brašna
PRIPREMA:
Pripremite prvo premaz.
U suhi usitnjen kvasac naspite malo tople vode,dodajte so i šećer.
Kvasac će nadoći i pomiješajte sa jajaima,brašnom,uljem i mlijekom.
Sve sjedinite drvenom kašikom.
Ispast će vam gusto tijesto nalik onom za palačinke.
Fil od sira.
Sir izgnječite i dodajte mu umućena jaja i posolite.
Položite koru i nanesite premaz.
Preko položite drugu koru,premažite ponovo,staviti treću i tu koru premazati i nanijeti sil od sira.
Ivice malo savijte kako sve ne bi curilo,a zatim sve savijte u rolnu.
Tepsiju podmažite i stavite u zagrijanu rernu.
Pecite dok ne porumeni na 220°.
Izvor: brzireceptisavjeti.blogspot.ba