=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

TULUMBE iz nanine sehare



Sastojci
– 1l mlijeka
– 500 gr brasna
– 3 supene kasike ulja
– 7 jaja
– 1 prasak za pecivo
– prstohvat soli
– prstohvat secera

Za agdu

– 750 gr secera
– voda 1 cm iznad secera u serpi

Priprema
Napraviti agdu.U serpu staviti secer i vode toliko da je bude 1 cm iznad secera.Oko 5 minuta pred kraj kljucanja agde staviti kolutic limuna.Ohladiti agdu i presuti je u posudu u kojoj cete servirati tulumbe.

Zatim u serpu staviti mlijeko i ulje,te prokuhati.

U skuhano mlijeko na vatri lagano dodavati brasno pomijesano sa praskom za pecivo i kuhati tijesto do te mjere da se odvaja od zidova serpe,zatim se na dnu iste stvori korica prilikom pecenja i kada uzmete komadic tog tijesta, NE SMIJE se lijepiti za ruke,e tada je tijesto kuhano.



Da biste brze ohladili tijesto iskidajte ga na komadice u posudi.

U ohladjeno tijesto dodajite jedno po jedno jaje i rucno ga izradjujte,te kada ih sve istrosite dobijete jednu finu kompaktnu smjesu.

“Rekvizitom” za tulumbe raditi tulumbe i redati ih u serpu u koju ste stavili 250 ml ulja i zagrijali na najnizoj temperaturi vaseg sporeta.

Prziti ih lagano,ali je JAKO BITNO da to bude na najnizoj temperaturi.

Isprzene tulumbe vadite na kuhinjski papir,dovoljno je da na papiru odstoje 2 minuta,i redajte ih u ohladjenu agdu koju ste na pocetku vec stavili u posudu za serviranje.

I tako nastavite ponavljati postupak dok ne potrosite tijesto.

Posluživanje

Tulumbe servirajte ohladjene.

Izvor: coolinarka.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design