=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

Hit piće zaludilo svijet: Ljudi masovno piju ovaj SOK, a razlog će vas natjerati na isto



U ovom članku ćemo vam pokazati 5 fantastičnih razloga zašto bi trebali piti sok od kupusa svaki dan. Jeste li znali da ovaj čudesni sok može pružiti mnoge različite zdravstvene prednosti, kao što su: prevencija raka, liječenje čireva , smanjenje lošeg holesterola, itd?
Kupus sadrži velike količine beta-karotena, netopiva vlakna, vitamin B1, vitamin B6, vitamin C, vitamin E i vitamin K, te minerale joda, magnezija, željeza, kalcija i sumpora. Ovo super zdravo povrće se stoljećima koristi zbog svojih jeftinih i terapijskih ljekovitosti.


loading...



Danas se sok od kupusa može koristiti za liječenje brojnih bolesti a mi ćemo vam navesti 5:

1. Čir na želucu

Medicinski stručnjaci tvrde da sok od kupusa siguran i učinkovit prirodni lijek za liječenje čira na želucu. Kupus sadrži prirodne izvore L-glutamina, S-methylmethionine, gefarnate i glukozinolata, koji mogu pomoći u zaštiti želuca i probavnog trakta ozdravljenjem sluznice.

Prema nedavnom istraživanju, objavljenom u časopisu Journal of Medicine, 13 pacijenata s čirom na želucu bilo je tretirano sa svježim sokom od kupusa. Ovo istraživanje je pokazalo da je trajanje liječenja ovih 13 bolesnika bilo prilično brzo, samo 10 dana.

A pacijenti koji koriste standardnu terapiju trebali su oko 37 dana da ozdrave. Dakle, medicinski stručnjaci su otkrili da kupusov sok ima anti-peptičku prednost poznatu kao vitamin U, koji sprečava histaminom inducirane peptičkog ulkusa od formiranja.


loading...


2. Za prevenciju raka

Trebali biste znati da konzumiranje kupusa može značajno smanjiti rizik od raka dojke. Pa, to je vjerojatno glavni razlog zašto je kupus jedna od najboljih 14 namirnica za prevenciju raka i to je također jedan od sastojaka ove divovske borbe s rakom.

Nedavna studija objavljena u časopisu International Journal of Cancer, potvrdila je da je veliki unos povrća poput kupusa povezan sa smanjenim rizika od raka dojke. Medicinski stručnjaci otkrili su da postoji snažna inverzna reakcija između raka dojke i sljedećih vrsta voća i povrća: tamno zeleno lisnato povrće, kupus, mrkva, paradajz, gljive.


Izvor:  balkanlunchboxx.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design