Sastojci
PODLOGA
250 gr keksa
150 gr putera
KREMA
500 gr mascarpone sira
500 ml vrhnja za šlag
250 gr milerama
170 gr šećera u prahu
1 kesica želatine
PRELJEV
500 gr voća po želji (višnje, trešnje, šumsko voće)
100 ml vode
4 kašike šećera
2 kašike gustina
Način pripreme
Keks sameljite pa pomiješajte sa otopljenim puterom i utisnite u kalup.
Želatinu otopite sa 4 kašike vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri.
Mascarpone pomiješati sa šećerom i mileramom.
Želatinu otopite u šerpici pa pomiješajte u umućeni šlag pa umutite sa smjesom od sira.
Prelijte preko podloge od keksa i ostavite u frižideru da se stisne.
Pomiješajte 100 ml vode sa voćem i šećerom i pustite da provrije.
Dodajte gustin i lagano kuhajte dok se ne zgusne.
Ostavite da se malo ohladi pa prelijte preko torte i vratite u frižider na par sati da se stisne.
Izvor: receptimojekuhinje.com