BRZINSKI RUČAK - VIJENAC OD LISNATOG TIJESTA PUNJEN ŠUNKOM, PRŠUTOM I SIROM
Sastojci:
450 g lisnatog tijesta
110 g mozzarelle
120g feferona
10 listova bosiljka
150g salame
150g šunke
110 g pršuta
naribani sir
sol, papar
maslinovo ulje i balzamski ocat za umak (po želji)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 °C. Izvaljajte i izrežite tijesto na dugačke trokute i slažite ih u krug 3 puta (najbolje oko neke okrugle posude) tako da se sloejvi preklapaju.
Oko posude na tijesto u krug poslažite naribani sir, na njega feferone, zatim bosiljak, salamu, šunku, pršut te začinite po želji solju i paprom.
Vrhove tijesta prebacite prema unutra, znači preko nadjeva i čvrsto spojite sa sredinom da dobijete vijenac. Pecite u pećnici dok tijesto nije zlatno smeđe. Dobar tek!
Izvor: net.hr/
KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!
loading...