Kukuruz možemo spremati na žaru ili ga kuhati. Ukoliko ga spremate kod kuće tada ih obično kuhamo. Međutim, kako izbjeći upotrebu pretis lonca i kuhanje u šerpi satima? Danas vam otkrivamo trik pomoću koga ćete imati gotove pečenjke za samo 10 minuta. Da li vjerujete da je to moguće?
Danas vam otkrivamo tajnu. U šerpu naspite ledenu vodu, a zatim u istu stavite i kukuruz. Stavite šerpu na štednjak i pustite da voda prokuha. Nakon što je voda prokuhala, smanjite toplotu i kuhajte kukuruz još narednih 10 minuta. Nakon toga, skinite šerpu sa štednjaka, istresite svu vodu i zamijenite je ledenom vodom. Čekajte još 10-ak minuta. Ponovo procijedite kukuruz i voila – pečenjci su spremni za jelo!
Pripremom na ovaj način, zrno kukuruza će biti dovoljno meko i ukusno. Probajte i sami! Uštedit ćete i vrijeme, a i novac koji trošite na električnu energiju.
Ukoliko smatrate da je trik koristan, podijelite ga sa svojim prijateljima! Prijatno!
Izvor: brzireceptisavjeti.blogspot.ba