=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

JOŠ JEDAN TURSKI SPECIJALITET KOJJI MORATE PROBATI


Sastojci
200 g kadaifa
75 g putera
5 kašika šećera
1 šolja sjeckanih oraha
krema:
1 l mlijeka
1 šolja šećera
6 kašika gustina
1 vanilin šećer
200 ml slatkog vrhnja
1 šolja = 150 ml
Priprema
1.
Kadaif dobro izmrvite.
2.
Puter otopite u tavi; dodajte šećer i kadaif. Pržite na slaboj vatri, uz neprestano miješanje. Kada kadaif potamni dodati sjeckane orahe, još kratko pržiti.
3.
Odmah sipati u hladan pleh, da se ohladi.



4.
Krema: od mlijeka, šećera, vanilin šećera i gustina skuhati glatku kremu. Kuhanu kremu prekriti prozirnom folijom; ohladiti. Zatim dodati slatko vrhnje, pa sve dobro izmiksati.
5.
U posude staviti malo kadaifa, preko sipati kremu. Preko kreme opet staviti red kadaifa. Dobro ohladiti, pa poslužiti!


Izvor: superideja.info

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design