SASTOJCI
• 2 pileća prsa
• sol i papar
• 3-4 zlice brasna
• 2 zlice maslinovog ulja
• 2 ljutike
• 300 g gljiva po izboru
• 300 ml pileceg temeljca
• 100 ml vrhnja za kuhanje
• 300 g graska
PRIPREMA
Meso operi i dobro posusi , pa ih prerezi jednom vodoravno da od svakog komada dobijes dva lijepa kotleta . Posoli i popapri meso te ga lagano uvaljaj u brasno . U siroj tavi ugrij ulje i przi meso na umjerenoj vatri dok se ne ispece i ne porumeni oko 2 min sa svake strane . Gotovo meso prebaci na servirni tanjur i drzi natoplom do serviranja , najbolje u ugrijanu pecnicu .
Na istoj masnoci od przenja piletine dodaj narezanu ljutiku i dinstaj uz mijesanje dok ljutika ne uvene Dodaj gljive narezane na manje komade i kuhaj uz mijesanje dok gljive ne porumene po rubovima . Sve zalij sa temeljcem i kuhaj dok se temeljec ne reducira na pola , oko 3 min.
Umaku dodaj vrhnje i kuhaj na laganoj vatri dok se tekucina ne reducira i umak zgusne 3-4 min . Na kraju dodaj grasak , probaj , pa dodaj soli i papra po ukusu .
Gotovim umakom prelij pilece kotlete i serviraj sa pireom od krumpira , rizom ili nekim drugim prilogom po zelji .
Izvor: putdozdravlja.com