=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

ŠTA SVE LIJEČI SOK OD MRKVE: Jedna čašica dnevno pomaže kod ovih tegoba



En Kameron je uspijela da izliječi rak u četvrtoj fazi samo sokom od mrkve, bez kemoterapije, zračenja i promjena u ishrani. Nakon operacije raka debelog crijeva u trećoj fazi, situacija se pogoršala i rak je krajem 2012. metastazirao na pluća, čime se našla u četvrtoj, terminalnoj fazi bolesti.

Preporučili su joj kemoterapiju, bez obzira što joj nije mogla produžiti život. Ona je to odbila, a kako je proučavala alternativne metode liječenje, naišla je i na podatak o Ralfu Kolu, koji je izliječio svoj rak sokom od mrkve, u količini od cca. 2 kg mrkve dnevno.

Tako je započela svoj put ozdravljenja, ispijajući istu količinu. Usput je ponekad na tri, četiri dana zaboravljala na sok, a uz to je jela redom svu hranu, čak ponekad i nezdravu. Dakle, jedina promjena u njenom životu je bio taj sok od mrkve.


loading...


U januaru 2013., nakon osam nedelja svakodnevnog ispijanja soka, CT je pokazao da su kancerogeni tumori prestali da rastu, došlo je do malog smanjenja tumora i natečenosti limfnih čvorova. U martu 2013., nema novih tumora, nema natečenih limfnih čvorova, a postojeći tumori se i dalje smanjuju.

U julu 2013., rak je nestao, svi natečeni limfni kancerogeni čvorovi su se vratili u normalu. Nakon osam mjeseci ispijanja soka od mrkve, rak je u potpunosti nestao. Njenu priču prenijeli su svi svjetski mediji, ali ona nije jedini primer, ima ih mnoštvo.

Kod liječenja kancerogenih oboljenja narodna medicina savjetuje svim oboljelima od raka čak i u ubrzanom stadijumu bolesti da se podvrgnu kuri mrkve i hrane se njenim sokom, tokom dana pije se do 1,5 litre soka od mrkve.

Najbolje i najprirodnije ljekovito djelovanje u preventivi karcinoma je dakako i sok mrkve koji uzimamo redovno svaki dan u količini od 1dl.

Kako koristiti mrkvu kod različitih bolesti
Anemija: Za liječenja anemije pijte sok od mrkve u količini od 3 dl na dan te jedite jela od mrkve kao što su supe, salate, pire itd.



loading...

Arterioskleroza: dnevno pijte do 1,5 litare soka mrkve i to kroz cijeli dan u gutljajima. Ljekovito djelovanje ove kure zahvaljujemo dukarinu koji djeluje na proširenje krvnih sudova.

Za bolesti jetre pije se svježi sok do mrkve tri puta na dan po 0,5 dl.

Za odstranjivanje parazita kod djece, i to u kratkom vremenu, djeci se daje sok od mrkve u količini od 2 dl na dan ili rendana mrkva s ribanom jabukom.

Za crevna oboljenja: slab rad crijeva, katar crijeva, nametnici i paraziti u crijevima, nadutost, proliv, kod jačeg truljenja u crijevima mrkva spriječava nastajanje takvih procesa a za katar u želucu ili crijevima ona je jedan od najboljih lijekova koji i kod najosetljivijih ljudi, odnosno organa brzo uspostavlja normalno funkcionisanje. To je važno za liječenje oboljenja želuca ili crijeva kod dojenčadi.

Kod čira na želucu ili dvanaestopalačnom crijevu: natašte se uzima po 1 dl soka svaki dan i to spriječava stvaranje viška želučane kiseline i tako otklanja njeno nadražujuće djelovanje na sluznicu želuca. Sok od mrkve kao sredstvo za smanjenje želučane kiseline svakako je bolje od gastala i sode bikarbone. On usisava prekomernu želučanu kiselinu i brzo otklanja žgaravicu bez štetnih posljedica. Za to djelovanje dovoljno je popiti 2,5 dl soka.

Reumatičari bi svakodnevno trebali piti do 3 dl soka od mrkve jer se njime otklanjaju iz organizma svi otrovni sastojci koji pospešuju reumu i giht.

Kod upale grla ili početne upale pluća, prehlade i naručito gripa sirup od mrkve uspješan je u liječenju mladih i starih ljudi.

Mrkva ima lagno laksativno djelovanje na crijeva (izaziva pražnjenje), a ako se pije sok tada spriječava zatvor.

Kod osećaja starenja, sve slabije aktivnosti i slabog organizma, očne mrene, jedno od najboljih pića je sok od mrkve s mlijekom.

Pola šoljice mlijeka pomiješamo s pola šalice soka od mrkve pijemo svakodnevno, ovaj napitak pomlađuje i pobjeđu. starenje.

Izvor:.balkanlunchboxx.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design