=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

RECEPT SARAJEVSKH AŠČIJA, PRAVA BOSANSKA SIRNICA



Sastojci:

Za tijesto:

-250 ml mlake vode
-3 čaše glatkog brašna (750 g)
-1 mala žličica soli
-1 dl običnog ulja

Za nadjev:

-1 kg svježeg sira
-1 čašica milerama
-1 mala žličica soli
-2 – 3 jaja

Za premaz:

-1 čašica milerama




Priprema:
Od mlake vode, brašna, 1 dl ulja i žličice soli zamijesiti glatko, za ruke ljepljivo tijesto.
Podijeliti ga na 3 kuglice i premazati ih uljem.
Ostaviti pokriveno na tanjuru oko 20 minuta da odstoji.
U međuvremenu pripremiti nadjev od svježeg sira, milerama, jaja i soli.

Na starom, pobrašnjenom stoljnjaku prvu kuglicu malo rukama rastegnuti ( kao tijesto za pizzu ), nauljiti je s gornje strane i lagano prstima razvući u tanke prozirne kore preko cijelog stola—početi lagano od sredine prema krajevima i tako u krug ).

Kore premazati s malo ulja, a zatim s 1/3 nadjeva.




Prepoloviti kore na pola po sredini tako da možete oblikovati dvije savijače.

Sa svake strane pomoću stoljnjaka zarolati savijače.

Postupak ponoviti s ostalim kuglicama tijesta i nadjevom.

Tepsiju nauljiti i svaku savijači početi rolati od sredine u spiralu (kao puževu kućicu).

Drugu savijači nastaviti rolati od kraja prve i tako dok ne potrošimo sve savijače.

Peći 25 – 30 minuta na 250*C dok ne porumeni, a zatim ju izvaditi van, premazati s mileramom pa vratiti u pećnicu na još 15 minuta na 170*C.

Izvor: coolinarika.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design