=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

Brzinska slastica: Lava kolač je vrlo jednostavan za pripremu!Lava kolači savršena su čokoladna poslastica – izvana sočan biskvit, a iznutra topla čokolada, zbog koje je slastica i dobila ime. Najčešće se priprema od četiriju glavnih sastojaka: čokolade, maslaca, jaja i šećera. Smjesi se dodaju i likeri, naranča i limun, metvica, pa čak i čili, a kolačiće poslužite sa sladoledom, smrznutim voćem ili tučenim vrhnjem.
Najvažnije je da se peku toliko dugo da izvana budu pečeni, a iznutra tekući – otprilike desetak minuta. Peku se u vatrostalnim posudama iz kojih se, kad su gotovi, naopako izvade pa zarežu kako bi čokolada iscurila van. Ako nemate vatrostalne posude, poslužit će i kalupi za muffine.

Sastojci:
– 2 žlice maslaca
– 240 g 80-postotne čokolade
– 5 jaja
– 200 g šećera
– 1/2 žličice soli
– 4 žličice brašna

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Nasjeckajte čokoladu pa je s maslacem otopite miješajući. Istucite jaja te ih dodajte u čokoladu sa šećerom i solju. Dodajte brašno pa smjesu ulijte u vatrostalne posudice za pečenje koje ste namastili. Pecite oko 14 minuta. Kolačiće možete ukrasiti topljenom čokoladom.

Izvor: 24sata.hr

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design