=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

Brze piroške-bebice od čudo-tijesta: KORAK PO KORAK!



Piroške, kao i sve piroške, samo što su neverovatno ukusne i minijaturne. Testo je veoma mekano i idealno za mešenje. Njegova priprema je veoma neobična, što ubrzava proces oblikovanja piroški.


Ove piroške se pripremaju lako i brzo, a rezultatom ćete se pozitivno iznenaditi. Svideće vam se.  Hajde da pripremimo ove neobične mini-piroške.

Za njihovu pripremu ( 50-55 komada) biće potrebno:
– brašno 550-600 gr
– mleko – 250 ml
– kesica suvog kvasca – 11 gr
– maslac – 200 gr
– šećer – 1 supena kašika
– so – 1/2 kafene kašičice



Nadev možete koristiti po svom ukusu. Može biti slan i sladak, samo da nije suviše redak, bolje je malo gušći. Ja sam koristila pire krompir (koji je ostao od prethodnog dana) pomešan sa proprženim lukom.

Priprema:
Istopite u šerpici maslac i pomešajte ga sa mlekom. U toplu mešavinu mleka i maslaca dodajemo kvasac, šećer i so. Mešamo i ostavljamo da odstoji 5 minuta.


Onda polako dodajemo prosejano brašno. Ne sve odjednom, postepeno.

Mešamo kašikom. Kada se testo formira u mekanu loptu, stavljamo na sto, posut brašnom.
Još malo mesimo rukama. I testo je gotovo! Ne čekamo da se podigne, odmah počinjemo rad.

Testo delimo na 6 jednakih delova. Svaki od njih razvijamo oklagijom da bude pravougaonog oblika, debljine oko 3 mm

Nadev stavljamo na dužu stranu.




Uvijamo u rolat.
Pritiskamo krajeve.

Za svaki slučaj i ovde sam zalepila.
Sada pravimo piroške:
Ruku pospemo brašnom, i ivicom dlana pravimo pokrete kao testerom napred-nazad. Pri tome naš se rolat počinje kotrljati  po stolu i dobijati oblik. Malo vežbe i sve ispada brzo i lepo.
Zahvaljujući „testerisanju“, krajevi piroške slepljuju se sami.
Krajeve možete sjediniti da budu lepši.
Piroške slažete u tepsiju ( na papir za pečenje). Ne treba ih premazivati.
Pečemo u zagrejanoj rerni na  180 stepeni, 25-30 minuta, ili dok ne porumene.
Ako ne budu preterano rumene – biće neverovatno mekane, ako ćete ih zapeći malo jače – biće hrskave.
Ovakve su unutra: testa malo, fila dosta! Testo liči pomalo na lisnato.
Obavezno probajte, vaši ukućani će biti oduševljeni.


Izvor: uspesnazena.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design