
Sastojci
– casa 2,5 dl
– stari hljeb(tanke snite)
– mlijeko +voda
– sir(rendani tipa:edamer,gauda feta)
– bijeli luk(tanke snite)
– prstohvat soli
– kasika maslaca
– biber,aleva paprika
Priprema
Poredati tanke kriske starog kruha(u mene su bile kifle) u tepsiju (ja sam radila u tavi)malo namazanu maslacem ili drugom masnocom
Posuti “bogato “ rendanim sirom(nekim koji se topi)
Obicno imam narendanih ostataka u zamrzivacu pa kombinujem sa sirom tipa”feta”
Prokuhati mlijeko i vodu(ja sam radila sa casom(2,5 dl) mlijeka i casom vode sa dosta tanko sjecenog bijelog luka i prstohvatom soli,pa preliti hljeb i sir.
Poklopiti i na tihoj”vatri” krckati dok kruh sve ne popije i sir se ne otopi.
Ako izgleda da nema dovoljno tecnosti (paziti ipak da ne bude previse meckavo)preliti sa jos malo mjesavine mlijeka i vode i ostaviti da ukrcka i tecnost ispari.
Zacvrkati kasiku maslaca,preliti poparu….malo bibera moze i aleve paprike…
Posluživanje
Uz jogurt ili svjezu salatu
Izvor: coolinarka.com