=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

Sjećanje na drage nene bake dede mame: POPARA



Sastojci
– casa 2,5 dl
– stari hljeb(tanke snite)
– mlijeko +voda
– sir(rendani tipa:edamer,gauda feta)
– bijeli luk(tanke snite)
– prstohvat soli
– kasika maslaca
– biber,aleva paprika

Priprema
Poredati  tanke kriske starog kruha(u mene su bile kifle) u tepsiju (ja sam radila u tavi)malo namazanu maslacem ili drugom masnocom

Posuti “bogato “ rendanim sirom(nekim koji se topi)

Obicno imam narendanih ostataka u zamrzivacu pa kombinujem sa sirom tipa”feta”



Prokuhati mlijeko i vodu(ja sam radila sa casom(2,5 dl) mlijeka i casom vode sa dosta tanko sjecenog bijelog luka i prstohvatom soli,pa preliti hljeb i sir.

Poklopiti i na tihoj”vatri” krckati dok  kruh sve ne popije i sir se ne otopi.

Ako izgleda da nema dovoljno tecnosti (paziti ipak da ne bude previse meckavo)preliti sa jos malo mjesavine mlijeka i vode i ostaviti da ukrcka i tecnost ispari.

Zacvrkati  kasiku maslaca,preliti poparu….malo bibera moze i aleve paprike…

Posluživanje

Uz jogurt ili svjezu salatu

Izvor: coolinarka.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design