=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

NEKOLIKO TRIKOVA: Evo kako da vam dizano tijesto uvijek uspije!



Ako želite da testo bude sočnije, količinu mleka koje stavljate u njega zamenite jogurtom ili kiselim mlekom.



Ako volite lagana testa, koristite skrobno brašno. I glatko brašno omogućiće da testa budu lagana, dok oštro možete staviti u palačinke. Ako niste sigurni koje brašno staviti u koji kolač, napravite smesu od pola oštrog i pola glatkog brašna.

Svi sastojci moraju biti sobne temperature. Za slatko testo stavite 500 g brašna u posudu, napravite na sredini udubljenje, razmrvite unutra kockicu kvasca i pomešajte sa 60 g šećera, 100 ml mlakog mleka i malo brašna s ruba. Ostavite to ‘predtesto’ da se diže oko 15 minuta.

Predtestu dodajte 100 ml mlakog mleka, 100 g mekog maslaca, prstohvat soli i 1 jaje. Miksajte mikserom dok se testo ne počne odvajati od zidova posude. Potom dobro izmesite rukama na pobrašnjenoj radnoj površini.

U posudi prekrijte tijesto folijom ili čistom kuhinjskom krpom. To ga štiti od dolaska vazduha i sprečava da se gornji sloj osuši, stvrdne, odnosno da se testo ne digne.

Stavite posudu na toplo mesto, na primer blizu peći ili u prernu (na 50 stepeni, bez strujanja vazduha, a vrata neka budu malo otvorena). Ostavite da se testo diže dok se volumen ne udvostruči. To traje od 45 do 90 minuta, u zavisnosti od testa. Premestite još jednom testo i stavite ga u željeni kalup. Ostavite da se diže još 30 minuta.

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design