=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

Saznajte kom tipu gojaznosti pripadate i kako da se najbrže riješite viška kilogama


Zavisno od toga kakav tip tjelesne masnoće imate, postoje i različiti načini da je se uspješno otarasite. Danas postoje brojni načini da se oslobodimo viška kilograma i lahko možemo pronaći stotine studija i hiljade savjeta.

tipovi-gojaznosti

Međutim, problem je što određena metoda može biti od koristi jednoj osobi, a potpuno beskorisna drugoj. To se dešava jer svi imamo različitu tjelesnu građu, pa je zato shvatanje kako se naše tijelo goji ključno za efikasno i bezbjedno mršavljenje.

Istraživanjem različitih tipova gojaznosti, došlo se do zaključka da postoji 6 tipova zavisno od toga gdje se nakuplja tjelesna masnoća. Zavisno od toga kakav tip tjelesne masnoće imate, postoje i različiti načini da je se uspješno otarasite.

1. Masnoća u gornjem dijelu tijela

Razlog:

Ovaj tip masnoća se nakuplja ako unosite više kalorija nego što sagorite, što znači da je glavni razlog prejedanje i neaktivnost.
Kako da je se riješite:

Radite aerobne vježbe jer se ove masnoće pojavljuju uslijed manjka fizičke aktivnosti. Hodajte, trčite ili plivajte najmanje 30 minuta svakog dan.
Prestanite da konzumirate prerađeni šećer i zaboravite na zaslađene napitke. Slatka hrana i pića neće vas učiniti sitim, a unijet ćete mnogo nepotebnih kalorija.
2. Masnoća u donjem stomaku

Razlog:

Neki od razloga za nagomilavanje masnoće u ovom dijelu tijela jesu stres, depresija i anksioznost.
Kako da je se riješite:

Izbjegavajte stres i naučite da se opustite. Hormon stresa kortizol čini da se salo nakuplja u stomaku, zato je dobra opcija da meditirate ili radite vježbe disanja.
Konzumirajte zeleni čaj. On je sjajni sagorijevač masti. Topla šolja zelenog čaja jeste i dobar način da se smirite kada vam je potrebno.
3. Masnoća u donjem dijelu tijela

Razlog:

Jedan od razloga zašto su vaša bedra značajno veća od ostatka tijela može biti višak glutena u vašoj ishrani. Ako niste zadovoljni veličinom donjeg dijela vašeg tijela, možete pokušati sa ishranom bez glutena.
Kako da je se riješite:

Hodajte uzbrdo i uz stepenice. Tako ćete sagorijeti masnoću na bedima i oblikovati noge.
Ne preskačite doručak. Ako ne pojedete doručak kako biste pokrenuli metabolizam ujutru, bićete gladniji u toku dana i konzumiraćete više hrane.
4. Nadut stomak

Razlog:

Prekomjerno konzumiranje alkohola utiče na rast stomaka, pa počnite da brojite pića kao želite ravan stomak.
Kako da ga se riješite:

Smanjite alkohol jer većina kalorija iz njega završi kao salo na stomaku. Takođe, izaziva i mnoge druge zdravstvene probleme.
Podijelite obroke na manje porcije i jedite češće. To će ubrzati vaš metabolizam, dati vam više energije, a vaš stomak će biti sve manji i manji nakon svakog obroka.
5. Masnoća u donjem dijelu tijela, uključujući i donje dijelove nogu

Razlog:

Ovaj problem se obično javlja kod žena koje imaju problem sa venama ili u trudnoći, pa noge izgledaju otečeno.
Kako da je se riješite:

Smanjite unos slane hrane jer ona dovodi do zadržavanja tečnosti u organizmu.
Ne sjedite bez pomjeranja duže od 30 minuta, ustanite i prošetajte. Ako ste u prilici, ležite sa podignutim stopalima kako biste spriječili nakupljanje tečnosti u donjim dijelovima nogu.
6. Veliki stomak sa masnoćom u gornjem dijelu tijela

Razlog:

Glavni razlog je neaktivnost, pa ako vam salo na stomaku i leđima smeta, odmah počnite da vježbate.
Kako da ih se riješite:

Spavajte dovoljno. Poremećaj sna može da dovede do promjena u homonima, povećanog apetita i dobijanja kilograma uslijed čega će se stvarati salo na stomaku i leđima.
Jedite više hrane bogate vlaknima. Ovo će smanjiti apetiti, apsorpciju kalorija iz hrane i učiniti da vaš struk i leđa izgledaju mnogo bolje.
Važno je da zapamtite da će zdrava ishrana i aktivni način život imati pozitivne efekte na vaše tijelo, bez obzira na tip figure.

Izvor: lijekizprirode.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design