=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

NAKON OVOG RECEPTA I ONI KOJI NE VOLE PUNJENE PAPRIKE ZAVOLJET ĆE IH


Sastojci

– 1 kg. sitnijih paprika
– 100 gr crvenog luka
– 400 gr mesa bez kosti
– 80 gr riže
– 2 kašike ulja
– malo peršunovog lista
– 200 gr kajmaka
– 0.5 l mlijeka
– malo aleve paprike
– malo putera
– malo bibera
– malo soli



Način pripreme

Paprike se očiste, operu i odreže im se vrh.

Meso se samelje, posoli, pobiberi i doda riža.
Luk se očisti i sitno isjecka, peršun se sitno isjecka.

Sve sastojke izmješati sa malo ulja i vode.

Smjesom puniti paprike, zatvoriti vlastitim pokopcem i slagati u lonac.

Doda se voda, poklopi se i kuha, po potrebi u toku kuhanja dodavati vodu ali tek toliko da ne zagori.




Kada su praprike kuhane, doda se kajmak i mlijeko. Paprike se mješavinom zaliju i puste da lagano vriju dok se saft ne sjedini.

Paprike se zaprže masnočom i alevom paprikom.

Izvor: najbolji-recepti.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design