Sastojci
150g digestin keksa/ili po želji
5-6žlica mlijeka
KREMA:
500g posnog sira
100ml vode
400ml mlijeka
2 kesice Šlaga 5/250ml tekući
1 limun korica + 1žličica soka
3žlice žlice šećera u prahu ili meda po ukusu
2kesice Instant želatine Dolcela
Posip:
100g Kokosovog brašna Dolcela
1žlica maslaca
1žlica Šećera ( kristal)
Priprema
1.
Pripremite kalup oko 25x20 je moj/što vam je manji kalup to će kocke biti veće/Posložite kekse na dno pa ih pokapate mlijeko,.Stavite sa strane.Pripremite želatinu po uputsvu na kesici.Otopite ga u 100ml vode. U zdjelu stavite sir i šećer u prahu, izradite ga u kremu štapnim mikserom.Šlag izradite sa 400ml mlijeka.Dodate šlag u sir, izmiješate,dodate limun /korica i sok/i na kraju želatinu.Izmiješate.
2.
Prelite sve u kalup sa keksima pa zagladite. Rastopite maslac sa mlazem ulja u tavi pa dodate kokos i šećer, miješate sve zajedno da se kokos preprži i dobije finu boju.Prospite po kremi.
3.
Ostavite se ohladi u frižideru i stisne 2h/i brže će to biti ali eto da budete sigurni/.Maknite kalup i narežete na kocke.
4.
Servirati uz kavicu ili čaj.
Izvor: receptizapet.blogspot.ba