![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRwhQyABNyCUSnDkG4n0jH-0_wYnSA6kP0MHW_t_KRxdXIFyUio8s9s52W7Z4-0YP6w6p-33Le0jKhmR_JPnti81gfyvt5fu-_a4B1IvNla6VZ-_nAKoZ5OdBMKeEXBgGHVVDmHx4XPLk/s640/13119011_985424568215834_5799078248109171228_n.png)
Sastojci
– 1 kg krompira
– 1 veća glavica luka
– 2 kašičice soli
– 10 gr brašna
– 100 ml ulja
– 2 kašike putera
– biber
Način pripreme
Zagrijte rernu na 200 stepeni.
Krompir ogulite, narendajte zajedno sa lukom i posolite.
Tepsiju stavite u rernu da se zagrije.
Ocijedite višak vode iz krompira pa ga pomiješajte sa brašnom.
Tepsiju namažite uljem, pospite po njoj smjesu od krompira i pospite otopinom putera i ulja.
Pecite 40-ak minuta dok ne porumeni.
Izvor: receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba