=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

TORTA SA NAPOLITANKAMA I BANANICAMA KOJA SE NE PEČE


Sastojci
Kora:
300 g mlevene plazme
100 g kornfleksa
3 kašike meda
150 g otopljenog margarina
4 kašike šećera u prahu
sok
Fil:
1 l mleka



1/2 l slatke pavlake
8 kašika šećera
10 krem bananica
100 g mančmeloa
3 kesice želatina
500 g napolitanki sa lešnicima
...i još:
3 kesice krem šlaga od čokolade

Priprema
1
Kora: Kornfleks staviti u kesu, pa ga oklagijom izdrobiti. Pomešati ga sa keksom, dodati med, šećer i otopljeni margarin. Rukama sve izmešati. Na kraju dodati sok (bilo koji) toliko, da može od navedenih sastojaka da se formira kora.
2
Uzeti dublju šerpu (vel. 28 cm) i obložiti je providnom, samolepljivom folijom. Kalup sa obručem ne može da se koristi zbog visine torte. U šerpi rukama formirati koru.
3
Fil: želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice. Mleko, sa šećerom, staviti da se ugreje (ne da proključa). Pripremljeni želatin staviti u mleko (mleko skloniti sa vatre) i mešati dok se želatin ne otopi. Mleko sa želatinom ostaviti da se potpuno ohladi.
4
Umutiti slatku pavlaku u čvrsti šlag. Napolitanke samleti, a krem bananice i mančmelo iseckati.
5



Ohlađeno mleko, sa želatinom, sipati polako u umućenu slatku pavlaku, neprestano muteći. Ne treba da vas brine što je masa retka, preko noći će sve lepo da se stegne.
6
Od umućene mase 1/3 odvojiti i dodati seckane krem bananice. Taj deo fila sipati preko formirane kore i staviti u zamrzivač, oko pola sata. U ostatak fila dodati samlevene napolitanke i kašikom sjediniti. Kada prvi fil počne da se steže, izvaditi ga iz zamrzivača. Preko njega, kašikom, rasporediti fil sa napolitankama, poravnati, pa prstom utisnuti isečeni mančmelo. Ponovo poravnati fil, po površini. Ostaviti tortu u frižider, da prenoći.
7
Sutradan tortu izvaditi iz frižidera, pomoću folije izvaditi je iz šerpe. Odlepiti foliju i sa kore i tortu preneti na tacnu za služenje. Da vas ne brine, folija se vrlo lako skida, jer je torta jako čvrsta.
8
Celu tortu premazati sa umućenim šlagom i dekorisati, po želji.

Izvor: receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design