=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

TIRAMISU BOMBOLONI



Sastojci
Tijesto
180 ml toplog mlijeka
1 kocka svijezeg kvasca
3 zlice sećera ( kristal)
360 g glatkog brasna
1 zlicica soli
2 jaja
2 zlice maslaca sobne temperature

Nadjev
250 ml mlijeka
60 g sećera ( kristal)
1 zlicica instant kave
1/8 zlicice soli
2 zumanjka
3 zlice Gussnel Dolcela (gustin)
2 zlice maslaca
1 Vanilin šećera Dolcela
120 g mascarpone sira

Glazura
200 g secera u prahu
60 ml marsala vina ili ruma
I jos
ulje za prženje
Kakao u prahu za posipanje

Priprema
1.
Najprije napravi tijesto . U manju zdjelicu kombiniraj mlijeko , kvasac i secer , pa ostavi na toplom da se napravi pjenica . U zdjelu za mijesanje prosij brasno i sol , pa dodaj  izmijesana jaja , vaniliju i pjenicu od kvasca . Umijesi mekano tijesto i na kraju umijesaj maslac zlicu po zlicu . Sve nastavi mijesiti jos 3-5 min dok tijesto postane elasticno . Prekrij ubrusom i neka stoji na toplom 30 min .
2.
U medjuvremenu napravi nadjev tako sto ces 2/3 mlijeka staviti kuhati , a u posebnu zdjelu pomijesaj ostatak mlijeka , secer , kavu, sol , zumanjke i gustin . Pa sve dodaj vrelom mlijeku i kuhaj dok se ne zgusne . Skini sa vatre i umijesaj vaniliju i maslac . Prekrij folijom i ostavi da se potpuno ohladi . U hladan nadjev umjesaj sir . Ostavi sa strane do upotrebe .
3.
Uzaslo tijesto prebaci na pobrasnjenu povrsinu i razvuci na 1,1/2 cm debljine . Okruglim kalupom promjera 3-4 cm vadi krugove tijesta i slazi na pobrasnjen pleh . Prekrij ubrusom i ostavi tako 30 min na toplom dok se ne udvostruci u volumenu .
4.
U medjuvremenu napravi glazuru tako sto ces pomijesati secer sa vinom ili rumom u jednolicnu masu . Smjesa treba biti gusta kao med . Ostavi pokriveno sa strane do upotrebe .
5.
U dubljoj posudi ugrij ulje i przi bombolone do zlatnozute boje sa obje strane . Przene prebaci na papirnate ubruse da se ocijede od viska ulja . Drzi ih na toplom dok sve tijesto ne isprzis , najbolje je u toploj pecnici .
6.
Nadjev prebaci  u slasticarsku vrecicu sa dugim uskim nastavkom . Svakom bombolonu uz pomoc cackalice napravi mali otvor sa strane  i napuni pripremljenim nadjevom . Bombolone poslazi na servirni tanjur , pospi sa kakaom u prahu i isaraj sa pripremljenom glazurom . Serviraj tople , tako su najbolje .

Izvor: brzireceptisavjeti.blogspot.ba

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design