=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

NE MOGU VAM OPISATI KAKO ME ODUŠEVILA OVA PITA…TAJNA JE U NAČINU PRIPREME







Sastojci
600g brasna
1 mala kasicica soli
1 velika kasika ulja
mlaka voda da se zamjesi tjesto (ovisi kolicinski)
1 cijelo pile


 
4 glavice vece crnog luka
1 mala kasicica soli
1 mala kasicica crnog bibera
2 velike kasike ulja
I JOS :
100g putera
50ml ulja
(rastopiti u jednoj serpici ) za podmazivanje
150ml vrhnje za kuhanje


 
Priprema
1.
Zamjesiti tjesto , napraviti dvije jufke (loptice) i ostaviti da odmaraju dok se pripremi pile !
2.
Pile isjeci u komade i zaciniti sa dvije kasike ulja ,biberom sol i nasjeckani luk.
-mozete pile i da odkostite ,
-mozete da ga isjeckate na male komadice ,
( u orginalnom receptu idu cjeli komadi sa kostima)


 
3.
Pobrasniti sto i razvijati jufku .
4.
Razvuci jufku po cijelim stolom pa je rezati na lente .
( sjeci lente … ovisno koliko ima komada) izbrojati ,
na svakoj lenti stavljati komad piletine i motati ,malo spakujte sa strana da ne ispada smjesa .
Tako uraditi i sa drugom jufkom .
5.
Redati u podmazanu tepsiju i peci u zagrejanoj rerni na 220°
kad bude pecena izvaditi iz rerne i zaliti je vrhnjem za kuhanje ,vratiti jos par minuta u rerni .

Izvor:  torteikolacici.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design