![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoPImtYCS_HeQhHpTKC_j36jHn55bZUPsCnARAHjgz7SaWNQVQgjOU_XXNHn3lKwcoYucHbsLRFh0TZSYmnGgytoQrjG5rT8VT6NYL1PwQFtwc5mySlec-Ipduh7IJ7H46IpfkDmaBnJQ/s640/17343027_1835683513337410_7188074626057653369_n+%25281%2529.jpg)
Sastojci
biskvit:
5 žumanaca
240 g šećera
3 kašike kakaa
150 ml ulja
200 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
250 ml mlijeka
krema:
6 bjelanaca
10 kašika šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 pune kašike gustina
i još:
300 ml vrhnja za šlag
160 g čokolade za kuhanje
Priprema
1.
Dobro umutiti žumanca i šećer, pa dodati ulje, kakao i brašno, pomiješano sa praškom za pecivo. Dobro umutiti, pa sipati mlijeko (miksati svo vrijeme)! Sipati smjesu u pleh, premazan margarinom i posut brašnom. Peći na 200 C, oko 25 minuta.
2.
Umutiti bjelanca i prstohvat soli, pa postepeno dodavati šećer. Dobro umutiti (nekih 10-tak minuta)! Zatim u snijeg dodati gustin.Upravo gustin je tajni sastojak, jer zahvaljujući njemu krema neće “pasti” već nakon par sati. Izmiksati, pa sipati preko vrućeg, pečenog biskvita.
Izvor: torteikolacici.com