RUČAK ZA ČISTU DESETKU….NEODOLJIVI KROMPIR SA PRELIVOM
Sastojci
Sve što je potrebno
1 i pol kg krompira
pola litre vrhnja za kuhanje
2 dl mlijeka
1 dl ulja
1 vrećica praha juhe od gljiva
nešto papra, vegete i peršunova lista
po želji sira po svemu
Priprema
1.Oguliti krompir i narezati na ploške. Začiniti paprom i vegetom i izmiješati.
2.Prah juhe od gljiva pomiješati sa vrhnjem bez grudica, pa dodati mlijeko i ulje, te peršun sitno sjeckan i izmiješati.
3Krompir složiti u tepsiju promjera 30-ak cm i preliti pripremljenim vrhnjem i sastojcima.
4.Peći u već zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 35-40 minuta.
5.Na kratko izvaditi van i obilato posuti ribanim sirom onoliko koliko volite.
6.Vratiti na još 10-ak minuta da se sir otopi.
Izvor: putdozdravlja.com
KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!
loading...