=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

RAFAELO TORTA – KRALJICA MEĐU TORTAMA, ZA 25 MINUTA GOTOVA!


Sastojci

Za biskvit:
7 bjelanjaka
150 g šećera
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
70 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
150 g Kokosova brašna Dolcela


Za kremu:
7 žumanjaka
2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela
700 ml mlijeka
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
500 ml slatkog vrhnja

Još potrebno:
12 komada petit beurre keksa
oko 100 ml mlijeka
2-3 žlice maraskina

Za posipanje:
50 g kokosova brašna

Priprema

Za biskvit:
1.Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.


loading...

2.Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.

3.Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.

4.Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.

Za kremu:

1.Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.

2.Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.

3.Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.

4.Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.

5.Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.

Posluživanje
Poslužite dobro ohlađenu uz neki napitak ili kao desert nakon glavnog jela.
Savjet
Oko biskvita možete staviti obod kalupa za torte i nanijeti kremu. Kalup skinite kad se krema učvrsti i zatim pospite kokosovim brašnom.

Izvor: coolinarika.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design