SASTOJCI
Kore I i III:
I kora:
4 kašike šećera
4 kašike brašna
4 kašika pečenih i samlevenih lešnika
1/2 žumanca
4 belanca
II kora:
4 belanca
4 kašika šećera
2 kašike brašna
2 kašike kakaa u prahu
4 kašika pečenih i samlevenih lešnika
1 žumanac
loading...
FIL I
10 žumanca
7kašika šećera
2kašike gustina
1kesica Vanilin šećer Dolcela
250ml. mleka
100g. crne čokolade
200g. putera ( margarina)
200g. šećera u prahu
200g. bele linolade(ili bele čokolade)
FIL II:
250g šlag kreme
300ml. mleka
200g. pečenih i samlevenih lešnika
Za prelivanje kora:
200g. crne čokolade
100g. putera ili margarina
PRIPREMA
1. Kore I i III:
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati pola žumanca,zatim brašno i lešnike-izmešati polako varjačom.
Ovako ispeći dve iste kore u plehu 35×25 10min.na 180.C.
Kora II:
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanac,brašno,kakao,i lešnike.
Ispeći crnu koru na 180.C-10min.
2.Priprema fila I–200ml.mleka staviti da provri,a 50ml.mleka sastaviti sa gustinom,žumancima i vanilom.Dobijenu masu sipati u provrelo mleko i kuvati do gustine kao puding.
Ohladiti fil pa dodati umućen margarin sa šećerom u prahu i 200g.istopljene bele čokolade.
Fil podeliti na tri jednaka dela.
Dva dela ostaju bela a u treći deo dodati istopljenu crnu čokoladu.
3.Fil II- Umutiti šlag kremu sa mlekom pa dodati mlevene i prepečene lešnike…fil podeliti na tri jednaka dela.
4.Pre filovanja torte bele kore preliti sa prelivom od istopljene čokolade i margarina ili putera.
Kore dobro ohladiti da se čokolada stegne.
Filovati:
Bela kora prelivena crnom čokoladom,pa beli fil pa šlag sa lešnicima…zatim ide crna kora-crni fil,pa šlag sa lešnicima.
Opet ide bela kora prelivena crnom čokoladom ,pa beli fil pa šlag sa lešnicima.
Dekorisati šlagom i lešnicima…
Izvor: makeupfitness.info