=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

AMERIČKA DOKTORICA TVRDI: “Pomiješajte ova TRI SASTOJKA i nikad nećete oboljeti od RAKA”



Doktorica, dr. Carolyn Anderson, inače i blogerica “Huffington posta”, dala je javnosti vrlo jednostavan recept kojim se može prevenisati rak. Riječ je o smjesi, tri lako dostupna sastojka.

Ova saznanja su, kako govori doktorica Andersen, nastala na osnovu dvije hiljade godina stare tradicije korištenja ovih sastojaka u kulturi Indijaca, a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim studijama i istraživanjima. Anderson je upozorila da ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da dobijete rak. Do ovog otkrića doktorica je došla pokušavajući shvatiti zašto Indijci ne oboljevaju od raka za razliku od ostatka svijeta iako su vjerojatno još i više zahvaćeni zagađenim zrakom i otrovima.




Shvatila je da je tajna njihova zdravlja – kurkumin.

Recept je sljedeći: Pomiješajte 1/4 čajne kašičice kurkume sa 1/2 čajne kašičice maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat svježeg samljevenog bibera. Ta tri sastojka pomiješajte u šoljici. Možete ovu smjesu konzumirati samu ali je i dodavati raznim jelima, supama, i salatama. Samo pripazite da ako ih koristite u kuhanim jelima, da ove sastojke ne prokuhate previše, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomiješajte ih sa malo vode.

Ali šta od toga tačno spriječava rak i širenje raka?




“Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove antiupalne sposobnosti su nevjerovatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svijetu koji je efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protivupalni efekat nazivaju se kurkumin. Najnovije studije otkrile su da kurkuma spriječava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog crijeva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim hemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti spriječen. Kurkuma ima samo jedan nedostatak a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za liječenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji sa biberom ili đumbirom. Biber prema istraživanjima povećava efikasnost kurkume za čak 200 posto”.

Anderson je još naglasila kako je za uspješno prevenisanje raka ali i uništavanje stanica raka, ovu smjesu potrebno koristiti svaki dan u više navrata.

“Koristite je što će češće moguće”, govori Anderson i dodaje kako ova smjesa, odnosno prirodni lijek protiv zločudne bolesti raka, nema nus-pojava.

Izvor: dnevno

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design