=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
NEŠTO UKUSNO
Pages
Početna stranica
O BLOGU
Kontakt
loading...
Savršene PEKARSKE KIFLE iz vaše kuhinje
Sastojci:
– 3dl tople vode
– 2/3 kvasca (ceo kvasac je 40g)
– 1 kašika šećera
– 1 kašika soli
– 0,5dl ulja
– brašna (oko 600gr)
– susam
Izvor: domacirecepti.net
Noviji post
Stariji postovi
Početna stranica
KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!
loading...
Reklama
loading...
Kako da dodate Facebook Pop-box
Popular Posts
SAVRŠEN RECEPT ZA GALETE/ BAKIN KOLAČ KOJI OSTAJE MEKAN I UKUSAN PO NEKOLIKO DANA
U OVU PITU SAM SE ZALJUBILA NAKON PRVOG ZALOGAJA, POKLANJAM VAM RECEPT KOJI JE ODUŠEVIO SVE MOJE GOSTE
PRAVE LEDENE KOCKE!! BOLJI RECEPT ZA OVU POSLASTICU TEŠKO DA ĆETE NAĆI!
PILEĆI SNACK: Jednostavan ručak za kojim će mališani poludjeti!
VENDOKSIN KAPI ZA PROŠIRENE VENE: NAPRAVITE SAMI ZAMJENU ZA OVE KAPI!
Orehnjača, makovnjača ili ružičkova … Uvijek me podsjeti na baku. Sastojci tijesto 1 kg brašna za dizana tijesta 15 dag maslaca 10 dag šećera 4 jaja 4 dl mlijeka 2 vrećice (14 g) suhog kvasca 2 vrećice vanilin šećera 1 žličica soli naribana korica limuna nadjev od maka 30 dag mljevenog maka 5 dag smeđeg šećera 2 žlice meda 1/4 l mlijeka 5 dag grožđica 1žlica ruma 2 vrećice vanilin šećera 1 žličica cimeta naribana korica limuna nadjev od oraha 35 dag mljevenih oraha 5 dag smeđeg šećera 2 žlice meda 1/4 l mlijeka 5 dag grožđica 1/2 dl ruma 1 žličica cimeta naribana korica limuna nadjev od rogača 35 dag mljevenog rogača 15 dag maslaca 3 dl mlijeka 5 dag smeđeg šećera 2 žlice meda 1 dl soka od naranče 5 dag suhih brusnica naribana korica naranče i još … 1 jaje 3 žlice marmelade ili drhtalice Priprema Najprije potopite svih 10 dag grožđica u ukupnu količinu ruma. Potom umijesite tijesto. U većoj posudi izmiješajte brašno, kvasac, šećer, vanilin šećer, sol i limunovu koricu. Zagrijte mlijeko tek toliko da se u njemu može otopiti maslac. U zdjelu s brašnom dodajte jaja i mlijeko s maslacem pa miješajte mikserom dok ne dobijete glatko, mekano tijesto koje se odvaja od stijenki posude. Pokrijte zdjelu ubrusom i ostavite na toplom dok se tijesto ne udvostruči. Za to vrijeme pripremite nadjeve. Za nadjeve od maka i oraha zagrijte do vrenja mlijeko sa šećerom (i vanilin šećerom za mak), medom i koricom od limuna. Dodajte mak/orahe, pripadajuću količinu grožđica i ruma i cimet. Dobro pomiješajte i ostavite da se ohladi. Za nadjev od rogača u kipućem mlijeku otopite maslac, šećer, med i koricu od naranče. Dodajte rogače, brusnice i sok od naranče. Kuhajte desetak minuta uz stalno miješanje. Po potrebi dodajte još mlijeka. Pustite da se ohladi. Lim (ja sam koristila 35×27 cm) obložite papirom za pečenje. Na pobrašnjeni stolnjak istresite tijesto pa ga podijelite na tri dijela. Svaki dio razvaljajte, premažite tijesto drhtalicom (ili marmeladom) koja nema previše intenzivnu aromu, npr. od dunja. Preko toga namažite nadjev i zarolajte. Pripremljene štruce ostavite u limu da počivaju dok se grije pećnica. Premažite ih umućenim jajetom i pecite 50 do 60 minuta na 180°. Ako prebrzo potamne, pokrijte ih aluminijskom folijom. Pečenu gibanicu pomoću stolnjaka ili većeg ubrusa izvrnite naopako (da dno bude na vrhu) i ostavite je da se ohladi (tako vam se gornja kora neće odvojiti od nadjeva). Posluživanje Kažu da diganu gibanicu treba jesti ohlađenu, ali meni je najdraži topli okrajak i to si priuštim svaki put!
loading...
-
NEŠTO UKUSNO
Template by Ipietoon
Cute Blog Design