=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

NOVI RECEPT ZA RAFAELO OBLATNE GOTOVE DOK SPREMITE KAFU



Sastojci
potrebno je
2 lista oblatni
1 list rafaelo oblatni

za bijeli fil
300 g Šećera ( kristal)
2 dl vode
125 g putera
100 g bijele čokolade
125 g mlijeka u prahu
150 g kokosa


za tamni fil
300 g Šećera ( kristal)
2 dl vode
125 g putera
100 g tamne čokolade
125 g mlijeka u prahu
300 g mljevenog keksa

Priprema
1.
Filuje se 1 list rafaelo oblatne, udubljenja se filuju bijelim filom a druga strana tamnim.
2.
Za bijeli fil kuvati vodu i šećer 4-5 minuta dodati puter i kuvati dok de ne istopi. U vruće dodati mlijeko u prahu i mutiti da se zgusne, od prilike gustine jogurta, dodati bijelu čokoladu i miješati dok se ne istopi. Na kraju dodati kokos i izmiješati kašikom. Premazati udubljenja rafaelo oblatne.
Fil poravnati, ako se lijepi kašiku malo pokvasiti vodom.



3.
Preko fila staviti list oblatne, hrapavijom stranom do fila, pritisnuti težim predmetom i ostaviti dok se napravi tamni fil.
4
Tamni fil pripremiti na isti način kao bijeli samo s tamnom čokoladom i keksom.
Uzeti nafilovane oblatne i postaviti ih da je rafaelo oblatna okrenuta prema gore pa premazati tamnim filom.
Poravnati i preko staviti drugi list oblatne. Pritisnuti težim predmetom i ostaviti na hladnom mjestu.
5.
sjeći stanglice

Izvor: receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design