=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

MAČKA VAM ČESTO LEŽI NA STOMAKU I PREDE: Nešto nevjerovatno se tada događa sa vašim tijelom


Svima je poznato kako kućni ljubimci imaju pozitivan utjecaj na raspoloženje vlasnika, ali vjerujemo kako niste znali da oni utječu i na fizičko stanje organizma. Najnovije studije pokazale su da zvuk koji mačke ispuštaju kad predu može pozitivno da utječe na ljudsko zdravlje.

macka-pixabay

Ovo su prednosti:

Smanjenje stresa

Mačke kad predu, njihov zvuk kreće se na frekvenciji od oko 25 Hz. Budući da je obično riječ o niskoj frekvenciji mačijeg predenja, tada dolazi do opuštanja tijela i uma. Kada se te frekvencije prenesu sa mačijeg tijela na tijelo njenog vlasnika, doći će i do snižavanja hormona stresa u tijelu čovjeka.

Dolazi do snižavanja krvnog pritiska

Osim što zvuk predenja umanjuje stres, on uspješno i snižava krvni pritisak.

Pomoć pri disanju

Ljudi koji imaju problem sa povremenim gubitkom daha rekli su kako im je mačka pomogla da taj problem nestane, a sve zahvaljujući njenom predenju na njihovom stomaku.

Liječi kosti

Najnovija istraživanja pokazala su kako zvuk mačijeg predenja pomaže u zarastanju preloma. Naime, vibriranje na frekvenciji od 25 do 50 Hz, ubrzava zarastanje kostiju.

Smanjenje srčanih oboljenja

Studija koja je provedena na Univerzitetu u Minesoti pokazala je kako vlasnici mačaka imaju do 40% manju šansu da obole od neke bolesti srca, a sve zbog toga što mačka na stomaku umanjuje nivo stresa i krvnog pritiska.

Borba protiv upala

Ako imate mačku kući, vjerujemo kako će vam biti drago da saznate i kako mačka na stomaku pomaže u borbi protiv upala, ali i otoka u zglobovima i tetivama.

Izvor: lijekizprirode.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design