=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

HLJEB KOJI JE ZALUDIO BALKAN – NIJEDNA PEKARA NE MOŽE NAPRAVITI NITI SLIČAN, SPECIJALAN RECEPT KOJI MORATE PROBATI !!


Sastojci

– 1 salica=250 ml
– 1 salica + 1.5 salica bijelog brasna
– 1 zlicica soli
– 1 vrecica (8g) suhog kvasca
– 1/2 zlice secera
– 1 salica tople vode
– malo kukuruznog brasna za posipati pleh

Premaz:
– 1 bjelanjak
– 1 zlicica vode



Priprema

U vecoj posudi izmijesajte 1 salicu brasna, sol, kvasac i secer. Izmijesajte i dodajte toplu vodu.

Mikserom (s nastavcima za tijesto) mijesajte par minuta.

Pomalo dodavajte preostalo brasno (otprilike 1.5 salica) dok ne dobijete glatku smjesu koja se ne ljepi. Mijesite otprilike 10-tak minuta.
Tijesto stavite u nauljenu posudu i prekrijte krpom.
Stavite posudu u pecnicu sa upaljenim svijetlom na otprilike sat i pol dok se smjesa ne udvostruci.

Premjesite. Na pobrasnjenoj povrsini oklagijom razvaljajte tijesto u pravokutnik velicine otprilike 30×38 cm.




Zarolajte i pritisnite krajeve.

Oblozite pleh papirom za pecenje, lagano ga namastite i pospite kukuruznim brasnom.

Prebacite tijesto na pleh, zarezite nozem na par mjesta preko struce i premazite bjelanjkom pomijesanim sa malo vode.

Pokrijte krpom i ponovo stavite u pecnicu sa upaljenim svijetlom na otprilike 45 minuta.

Pecite na 190C 40-45 min (kod mene se ispeklo nakon 35 min.)

Vruci kruh zamotajte u vlaznu cistu krpu dok ne omeksa.

Izvor: najbolji-recepti.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design