=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

EVO GA KOLAČ NAD KOLAČIMA…MAK KOLAČ SA CRVENIM VOĆEM


Sastojci

Biskvit:

-8 bjelanjaka
-70 g šećera
-150 g mljevenog maka
-50 g kokosa
-50 g mljevenih badema
-1 žlica (15 g) kukuruznog škroba (gustina)
-2 žličice praška za pecivo

Još:

-150 ml vrelog mlijeka za preliti biskvit

Krema:

-8 žumanjaka
-100 g šećera
-2 vanilin šećera ili sjemenke iz jedne mahune vanilije
-1 l mlijeka
-100 g kukuruznog škroba (gustina)
-1 žlica limunovog soka
-1 naribana korica limuna
-250 g maslaca
-50 g šećera u prahu

Voćni sloj:

-450 g smrznutih višanja
-60 g šećera
-2 vanlin šećer
-20 g kukuruznog škroba (gustina)
-4 žlice vode
-2 žlice limunovog soka
-1 žlica (5 g) mljevene želatine (ili 2 lista)

Glazura od bijele čokolade:

-100 g bijele čokolade
-200 g slatkog vrhnja
-1 žlica (5 g) mljevene želatine
-25 ml vode
-25 ml limunovog soka

Priprema



Biskvit:

Bjelanjke mikserom istući u čvrsti snijeg. Postupno dodavati šećer i miksati dok se šećer ne otopi. Kuhačom lagano umiješati mješavinu maka, kokosa, badema, gustina i praška za pecivo. Veliki lim od pećnice (40 x 30 cm) obložiti papirom za pečenje, pa izliti i poravnati tijesto. Peći 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180″C. Pečeni biskvit malo prohladiti pa preliti vrelim mlijekom. Kada sa sasvim ohladi, uzduž ga prerezati na dva komada po dužoj strani.

Krema:

U posudi za kuhanje kreme umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Umiješati naribanu limunovu koricu i gustin pa smjesu razrijediti sa malo hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka uzavreti pa lagano ulivati u umućene žumanjke stalno miješajući. Staviti kremu na laganu vatru i kuhati stalno miksajući dok se ne zgusne.

Kremu prekriti prozirnom folijom, folija treba sasvim priljubiti uz kremu da se ne stvara kondenzacija i pustiti da se ohladi. Maslac sobne temperature i šećer u prahu pjenasto umutiti, dodati limunov sok te izmiješati sa ohlađenom kremom.

Voćni sloj:

Mljevenu želatinu potopiti u 2 žlice hladne vode da nabubri. Smrznute višnje i šećer staviti kuhati. Kad voće prokuha, dodati gustin razmućen sa 4 žlice vode i kuhati otprilike 2 minute. Višnje malo zgnječiti jer će se kolač ljepše rezati. Posudu sa voćem maknuti sa vatre, dodati limunov sok i želatinu i dobro izmiješati da se želatina otopi. Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ako se stavlja želatina u listićima, namočiti je u vodu da omekša pa ocijediti i umiješati u voće.

Slaganje kolača:

Na jedan komad biskvita rasporediti kuhane višnje pa kremu od žumanjaka. Pokriti drugim biskvitom pa preliti toplom čokoladnom glazurom. Spremiti u hladnjak. Kad se krema stegne, kolač rezati na kocke i svaku ukrasiti polovicama višnje.

Glazura:

U maloj posudi za kuhanje namočiti želatinu u mješavini vode i limunovog soka. Pustiti da nabubri. Čokoladu razlomiti na komade pa preliti toplim, ne uzavrelim, slatkim vrhnjem. Staviti na paru i miješati dok se čokolada ne otopi. Maknuti sa vatre. Želatinu rastopiti na laganoj vatri (ne smije proključati) pa u tankom mlazu umiješati u toplu čokoladu stalno miješajući.

Napomene:

– Dvije su verzije ovog kolača, sa i bez višanja.
– Krema se može praviti sa 100 g gustina ili 2 kesice pudinga od vanilije. Ako se pravi sa gustinom, staviti vanilija šećer ili sjemenke iz mahune vanilije, za verziju sa pudingom ne treba ni jedno od toga.
– Umjesto čokoladnom glazurom, gornji biskvit premazati tankim slojem kreme od žumanjaka pa posuti krupno mljevenim bademima ili preko kreme nanijeti sloj tučenog vrhnja za šlag..
– Po želji kolač praviti od jednog sloja biskvita, s tim da se peče u četvrtastom kalupu za kolače, kod mene dimenzija 39 x 28 cm, premaže voćem, kremom i tučenim vrhnjem za šlag.

Izvor: najbolji-recepti.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design