=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

BAMBINO KOLAČ BEZ PEČENJA....Jeftino a dobijete ga baš puno


Ovaj kolač je veoma zahvalan, brzo se pripremi a dobijete  ga pravo puno.Vjerovatno vam se čini da je ovo dosta različitih sastojaka za jedan ovako , naizgled, jednostavan kolač.
Ali , zato bez pečenja ćete da dobije preko 2,5 kg predobrog kolača u obliku guste, savršeno kremaste kocke, veoma bogatog ukusa. Može se čak izraditi i kao torta.

Potrebni sastojci:
Podloga:
150 g keksa
Osnovna krema:
7 dl mleka, 3 dl tečne slatke pavlake,1 kesica vanilin šećera, 3 kesice praška za puding sa aromom slatke pavlake, 150 g šećera, 10 g mlevenog želatina i 125 g maslaca.
Za tamniji sloj:
300 g mljevenog keksa, 2 dl tečne slatke pavlake ili 200 g džema od kajsija i 100 g mljevenih pečenih lješnika.
Za bijeli sloj:





100 g bijele čokolade i 200 g kisele pavlake.
Glazura:
100 g čokolade za kuhanje, 1 dl tečne slatke pavlake i 1 kašičica instant kafe

Priprema
Osnovna krema
Praškove za puding i želatin ćete pomešati sa 3 dl hladnog mlijeka. Preostalih 4 dl ćete da pomešate sa slatkom pavlakom,a zatim u to dodati šećer i vanilin šećer i onda zagrejati do tačke ključanja. Nakon toga morate smanjiti vatru i u tankom mlazu ažljivo uliti razmućeni prašak za puding, ali uz stalno mešanje ćete ga kuhati i morati biti oprezni da ne zagori. kad se smijesa “zgusne” dodati ćete maslac i nastaviti na blagoj vatri sa zagrijanjem sve dok se maslac dobro ne poveže sa smjesom.






Za tamni sloj
Najprije morate odmjeriti mljeveni keks , lješnike i džem ili ako se odlučite za slatku pavlaku. Dodati u to 600 g osnovne kreme i dobro izmešati mikserom.

Za bijeli sloj
U reostali dio osnovnog krema dodati na izlomljenu bijelu čokoadu i lagano miješeti dok se čokolada ne otopi. Pažljivo, ali bez upotrebe miksera umešati mileram ili kiselu pavlaku.

Slaganje
Keks morate namakati u toplo mlijeko ili ness kafu i složiti na tacnu, ali u u dva reda. Pažljivo morate premazati tamniji sloj i poravnati. Premazati i bijeli sloj skoro do ivica i onda pažljivo poravnati , jer je smjesa mekana i desit će vam se da se preliva se preko ivica. Ostaviti da se stegne preko noći u frižideru.

Glazura
Tamnu okoladu za kuhanje otopiti na pari ili u mikrotalasnoj . Slatkoj pavlaci ćete dodati instant kafu i zagrijavati skoro do ključanja. U to ćete umešati otopljenu čokoladu i ravnomjerno preliti preko kolača. Vratiti kolač u frižideru na pola sata samo da se stegne čokolada i sjeći kolač na kocke.

Izvor: receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design