=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

Za mene je ovo fantastična kombinacija. Pravila sam slane buhtle na mnogo načina, prvi put sa mlevenim mesom i ovo može da vam bude odlična večera a ako ih napravite kao manje zalogajčiće, odlično za zalogajčić za druženje sa vašim prijateljima


Sastojci 4 osobe 

Sastojci za buhtlice: 500 g brašna + za doradu testa 275 ml kefira / jogurta 30 ml ulja 1 kašičica šećera 2 kašičice soli, ili poukusu 7 g suvog ili 20 g svežeg kvasca 2 jaja**** Sastojci za fil: 250 do 300 g mlevenog mesa po izboru 1 veći struk praziluka, sitnije sečenog 2 do 3 čena pasiranog belog luka 2 pune kašike pirae od paprike ili ajvara 2 pune kašike sitno iseckanog peršuna po ukusu so i malo više bibera 15 do 30 ml ulježa za prženje

Priprema 1. U vanglicu prosejati brašno, dodati so, šećer i kvasac ( ja sam ovog puta koristila kvasac, koji ne mora prethodno da se aktivira ) napraviti udubljenje i u sredinu sipati kefiir sobne temperature, ulje i blago umutiti dva jajeta i ostaviti dovoljno za jednu punu kašiku sa strane ( to ćemo koristiti da premažemo buhtlice sa dodatkom 1 kašike mleka ) i sipati i jaja u udubljenje. Sada zamesiti testo,ručno ili mikserom. Zamešeno testo je veoma meko i lepljivo. Pobrašniti radnu površinu sa 1 kašikom brašna, isipati testo i doraditi testo sa dodatkom brašna. Meni je trebalo samo 2 pune kašike brašna. Umešeno testo treba da bude meko i po malo lepljivo. Oblikovati u kuglu, blago premazati sa malo ulja i vratiti nazad u vanglicu, pokriti i ostaviti na toplom mestu da testo naraste. ( zagrejati kratko rernu i isključiti pa staviti vanglicu unutra ili ostaviti na toplom radijatoru. U slučaju da ne koristite kvasac kao ja, onda ga aktivirajte prvo sa kašičicom šećera u 50 ml vode, i smanjite kefir na 225 ml ( ja nikad ne zagrevam kefir / jogurt a vi, ako hoćete možete zagrejati jedan deo i u taj deo aktivirati kvasac) 2. Dok testo raste, pripremiti fil. U veći i dublji tiganj sipati 1 do 2 kašike ulja i zagrejati na osrednjoj temperaturi. Praziluk očistiti, preseći na pola pa dobro oprati pod mlazom vode. Iseći još na pola i sitnije iseckati. Za vas, koji ne volite praziluk, možete staviti običan crni luk i to veću glavicu, koju ste sitno iseckali. Pržiti dok praziluk ne omekša i tek onda dodati mleveno meso i pržiti zajedno sa lukom, dok sva voda iz mesa ne uvri. Dodati pasirani beli luk, zajedno sa mesom. U uprženo meso dodati pire od paprike ili ajvar, izmešati sve zajedno, posoliti i pobiberiti po ukusu i skloniti sa ringle da se ohladi. U ohlađen fil dodati sitno iseckan peršun, ali ostaviti za jednu kašičicu sa strane. Sipati u zdelicu i dodati kašiku maslinovog ulja i ostaviti sa strane. 3. Pobrašniti radnu površinu ( ja koristim gustin ) isipati testo i podeliti na 12 istih kuglica. Moja svaka kuglica je bila između 85 i 90 g. Oblikovati ih ponovo u loptice i ostaviti desetak minuta da se odmore. Pokriti ih providnom folijom, da se ne suše. Pomožite se brašnom ili gustinom da rastanjite svaku kuglicu u krug prečnika oko 8 do 10 cm, ali sredinu ostavite da je malo deblja od ivica. Staviti na dlan vaše ruke i u sredinu sipati 1 punu kašičicu fila i zatvoriti stranice svuda okolo i odozdole ih isto dobro zatvorite da vam ne iscuri. Kalup, veličine 26cm premazati uljem ili poprskati sprejom za pečenje i lepo oblikovane buhtlice poređati prvo okolo stranica kalupa i na kraju u sredinu. Ono malo od jajeta u koje ste dodali 1 kašiku mleka, umutiti viljuškom i premazati buhtlice. Posuti sa semenkama po izboru a ako ne volite semenkice i ne morate. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185°C oko 35 minuta ili dok vam lepo ne porumene. Ako počne da previše rumeni, pokriti sa pek papirom. 5 minuta pred kraj pečenja, izvaditi i premazati sa onim peršunom koji ste ostavili i u njega dodali kašiku maslinovog ulja i vratiti nazad u rerenu još 5 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti 5 minuta u kalupu da se ohladi. Pažljivo izvaditi iz pleha ( ja sam koristila kalup za tortu sa štipaljkom sa strane i bilo je vrlo lako izvaditi buhtlice ) Ostaviti na žici desetak minuta i poslužiti tople sa kiselim mlekom, pivom, sokom…. 4. Prijatno!!!!

izvor:najbolji recepti za torte i kolace

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design