=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

Pravi Domaći Burek! Bosanski recept



Sastojci

– 1/2 kg mekog brašna
– 3 dcl mlake vode
– 1/2 dcl ulja
– malo soli
– 60 dkg mljevenog mesa
– manja glavica crvenog luka
– sol, papar, vegeta





Priprema:

Vrijeme pripreme: 60 min

1. od brašna, mlake vode, ulja i soli umijesite tijesto.
2. mijesite ga na pobrašnjenoj podlozi tako dugo dok ne postane glatko i prestane se lijepiti.
3. podijelite na tri dijela i svaki malo razvaljajte, namažite uljem i stavite na krpu.
4. neka stoji 20-30 min.
5. za to vrijeme pripremite meso.
6. luk sitno nasjeckajte i zajedno sa začinima dodajte u meso (možete staviti i malo sode-bikarbone), podijelite masu na tri dijela.
7. stolnjak stavite na kuhinjski stol i jadan dio tijesta stavite na sredinu i razvlačite lagano od sredine.
8. kada ste dobili prozirno tijesto s jedne i druge strane stavljajte meso u manjim komadićima i malo pouljite.
9. stolnjakom s jedne strane zarolajte do sredine pa tako i s druge strane.
10. prorežite kroz sredinu tako da dobijete dvije odvojene “kobasice”.
11. zamotajte svaku posebno i dobili ste burek.
12. namažite tepsiju uljem složite bureke i pecite na 180 c 30 min.
13. kada su gotovi treba ih malo poprskati sa vodom koju ste prethodno zakuhali sa malo soli.
14. poklopite ih na 10-ak minuta da smekšaju.

Posluživanje:

Dok se tijesto “odmara” bitno je da nije hladno u prostoriji, jer onda tijesto puca. Možete dodati i malo više vode u tijesto neće smetati. Pravi je doživljaj razvlačiti tijesto i zaista ide, pa možete zarolati cijelo tijesto na stolu i dobiti ćete oblik štrudle i punite svim i svačim.

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design