=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

“HURMAŠICE” – ovaj recept je zlata vrijedan, dugo nisam probala bolje hurmašice…



Sastojci:
Tijesto:
2 jajeta
2 šoljice šećera
200 g maslac
brašna po potrebi

Agda:
9 šoljica šećera
11 šoljica vode
1 limun

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom , dodati maslac postepeno dodavati brašno i prašak za peicvo dok se ne dobije ujednačenu masu. Od tijesta ćemo oblikovati kuglice malo veće od oraha, koje potom spljoštimo i pritisnemo uz ribež (najsitnije rupice).




Slažemo hurmašice na suhu tepsiju i kda se peku na 180-200 stepeni, dok ne porumene. Dok se hurmašice peku, trebamo napraviti agdu. Agda se pravi tako da šećer zalijemo vodom i dobro promiješamo da se istopi, u ovu smjesu iscijedimo i sok iz limuna. Pečene hurmašice zalijemo hladnom, nekuhanom agdom, poklopimo i pustimo da odstoje.

Izvor:  receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design