=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

PUNJENE PAPRIKE MOJE MAME...NAKON OVOG RECEPTA PAPRIKE ĆETE VOLJETI JOŠ VIŠE



Sastojci

Meso:
70 dag miješanog mljevenog mesa
2 kom sitno sjeckanog glavice luka
3 čena sjeckanog češnjaka
1 žlica mljevene slatke paprike
1 žličica soli
1/2 žličice crnog papra
6 žlica riže
1 žlica sitno sjeckanog peršina
1 žlica vegete

Ostalo:
1 kg paprika
1/2 dl maslinova ulja
2 velike žlice brašna
1 grančica lišća celera
2-3 velike žlice koncentrata rajčice
malo soli

Priprema
1.
Paprike, najbolje tankih stijenki i babure, očistite od sjemenki, tako da je držite za peteljku i stišćete palcem u krug oko kocena peteljke, vrteći je u ruci i tako dobijete rupu iz koje je lako izvaditi sjemenke.
2.
U jednu zdjelu stavite mljeveno meso i redom mu dodajte sve sastojke .
3.
Dobro izmješajte ,probajte da vidite da li je dobrog okusa (neće vam ništa biti od malo sirovog mesa).
4.
Smjesom napunite paprike .

5.
U lonac za kuhanje stavite ulje i prepržite na njemu brašno, kao da radite prežganu juhu.
6.
U to dodajte rajčicu pasiranu ili koncentrat.
7.
Dolijevajte vode, sve dok ne dobijete željenu gustoću umaka.
8.
U umak stavite punjene paprike i grančicu celera, ako nemate grančice celera, dobar je i korijen celera.
9.
Poklopite i kuhajte 20 minuta u expres loncu ili sat i pol u običnom loncu.
10.
Poslužite vruće sa dosta umaka.
Posluživanje
Punjene paprike su najbolje sa pire krumpirom ili samo sa kruhom.
Papriku ovako punjenu možete i zamrznuti, ali samo ako je meso svježe i sigurni ste da nije bilo zamrzavano. Kod mene je omjer junetine i svinjetine 70:30 u korist junetine… taj omjer se pokazao idealnim.
Ovom smjesom osim paprike, moja je mama punila i tikvice, rajčice i luk.

Izvor: brzireceptisavjeti.blogspot.ba

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design