=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

Sastojci 6 zumanjaka 250 g secera 3 kasike vode 1 soljica za kafu ulja 100 g brasna 2 kasike gustina 1prasak za pecivo 2 kasike kakaa 6 bjelanjaka snijeg 5 dlcrne skuhane kafe 2 kasike brasna 2 dl mlijeka 4 zumanjka 4 kasike secera 1 vanilin secer 250 g margarina 4 bjelanjka 250 g secera 1/2 solje vode 100 g cokolade 1/2 soljice ulja Priprema KORE: umutiti 6 bjelanjaka u cvrst snijeg. posebno umutiti 6 zutanjaka sa 250 g secera. dodati 3 kasike vode, 1 soljicu ulja, 100 g brasna, 2 kasike gustina, 1 prasak za pecivo, 2 kasike kakaa. dobro umutiti i dodati snijeg od bjelanjaka. peci na 200’c dok ne porumeni. pecen kolac uzduzno prerezati i kore namociti sa 5 dl crne kafe. mogu se ispeci i dvije kore posebno. KREMA: skuhati 2 kasike brasna, 2 dl mlijeka. 4 zumanjka, 4 kasike secera i 1 vanilin secer.kuhati dok se ne zgusne par minuta. skinuti sa peci i povremeno promijesati. u hladnu filu dodati 250 g margarina. dobro umutiti. BIJELA GLAZURA: umutiti cvrst snijeg od 4 bjelanjka. u malo vode toliko da pokrije secer skuhati secer da se otopi i zatim vruce sipati u snijeg stalno miksajuci. COKOLADNA GLAZURA: 100 g cokolade otopiti sa 1/2 soljice ulja. REDOSLJED: vratiti prvu koru biskvita u lim o kojem se pekao klac. natopiti polovinom kahane kafe i premazatikremom na nju poloziti drugu koru pa i nju natopiti kafom(polako kasikom) odozgo ide bijela glazura. staviti u frizider da se malo stegne pa preko bijele glazure staviti cokoladnu glazuru.






Sastojci
12 dag omekšanog maslaca
6 žlica ulja
15 dag šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 jaja



25 dag svježeg sira (polumasnog)
37 dag brašna
1 prašak za pecivo
5 žlica mlijeka
15 dag suhih marelica
10 dag grožđica
za posipanje:
malo šećera u prahu



Priprema
1.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof. Suhe marelice narežite.
2.
Omekšani maslac miješajte mikserom da postane pjenast. Jedno za drugim umiješajte ulje, šećer, vanilin šećer i sol te sve povežite. Dodajte jedno jaje, miješajte pola minute najvećom brzinom pa umiješajte i drugo jaje. Brzo umiješajte sir.



3.
Pomijšajte brašno i prašak za pecivo, prosijte, pa polovicu umijšajte u smjesu miješajući srednjom brzinom. Dodajte mlijeko pa drugu polovicu brašna. Grožđice i nasjeckane marelice umiješajte najmanjom brzinom.
4.
Tijesto izlijte u kalup i izravnajte. Pecite 60-ak minuta na 180°C. Pečeni kuglof ostavite 10 minuta u kalupu, zatim ga istresite na rešetku.
* ja stavim suhe marelice i grožđice u domaći bijeli prošek da malo omekane
Posluživanje
Ohlađeni kuglof pospite šećerom u prah

Izvor: torteikolacici.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design