=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

KAKO SE PRAVI SLASTIČARSKA KREMA…NAJBOLJA ZA SVE VRSTE TORTI I KOLAČA




Sastojci
500 ml mlijeka
1 mahuna vanilije
4 žumanjka
150 g šećera
50 g brašna ili gustina
za čvrste kreme još:
1 list želatine


loading...


Priprema
1.
Zakuhati mlijeko skupa sa ostruganim sjemenkama iz mahune vanilije. Po želji staviti i praznu mahunu koju treba izvaditi kad mlijeko uzavre.
(ako se ne kuha, prazna mahuna se može staviti u šećer pa praviti vanilin šećer).
2.
Žumanjke istući sa šećerom pa dodati brašno ili gustin izmiješati da nema grudica.

U to uliti malo uzavrelog mlijeka, dobro razmutiti pa dodati i ostatak mlijeka. Dobro izmiješati, vratiti u posudu u kojoj se mlijeko kuhalo i kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.
Maknuti s vatre i dok se hladi često promiješati da se po vrhu ne uhvati kožica, ili prekriti prozirnom folijom.
Za brže hlađenje, kremu istresti na veću tacnu, raširiti i pokriti folijom.



3.
Za gušće kreme, kuhanu kremu maknuti sa vatre, neka malo stane, pa umiješati prethodno namočenu i ocijeđenu želatinu.
Kako sam već navela, ovo je osnovna krema, koju možete obogatiti dodatkom tučenog slatkog vrhnja, pjenasto tučenim maslacem sa dodatkom otopljene čokolade, voćnim ekstraktom…(umiješati u hladnu

Iyvor: torteikolacici.com

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design