=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

NE BACAJTE BIJELI LUK AKO JE PROKLIJAO


Dosta puta vam se dogodilo da niste uspjeli iskoristiti bijeli luk do kraja i on je proklijao? Nije problem, jer i proklijao bijeli luk ima ono što nam treba!

Naime, bijeli luk koji je proklijao, odnosno pustio klice ima znatno veću razinu antioksidanasa nego svježi bijeli luk, bez klica. Ovo je rezultat studije objavljene u listu Journal of Agricultural and Food Chemistry.
Ova činjenica na prvu možda zvuči čudno, ali ako se zamislite i uzmete u obzir trenutni trend, gdje sve veći broj prehrambenih tvrtki i restorana nudi proklijala zrna, onda priča dobiva svoj smisao i vrijednost pažnje.

Kako naučnici objašnjavaju tu pojavu? Evo što se događa: ‘Biljke su vrlo osjetljive na napad bakterija, virusa i insekata tijekom klijanja’, kaže autor studije dr. Jong-Sand Kim. ‘To uzrokuje da proizvode spojeve pod nazivom fitoaleksini kako bi se obranile od spomenutih nametnika. Većina njih je toksična za mikroorganizme i insekte, ali korisna za ljudsko zdravlje’, dodaje on.

Na kraju kao zaključak samo možemo reći da je i proklijao bijeli luk iskoristiv, pa vam savjetujemo da ga ne bacate nego pripremite kako ste i imali namjeru.

Naučnici su ispitivanjima potvrdili da bijeli luk i nakon što je proklijao u sebi sadrži kvalitetne spojeve koji su dobri za liječenje ateroskleroze, snižavanje krvnog tlaka i smanjenju rizika od nekih vrsta raka.

Izvor: biljke-kao-lijek.blogspot.ba

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design