=file_get_contents('http://anti-adblock.adnow.com/aadbAdnow.php?ids=427911,566239,566246,566254,579597');?>
loading...

PERFEKTNO POHANA PILETINA…Probala sam puno nacina,ali ovaj mi je najdrazi,hrskava korica,a meso super socno,bas kako ja volim…



Sastojci
1 kg pilećeg mesa s kostima
Vegeta
biber
so
ZA POHOVANJE:
200 g brašna
3 jaja
so
100 ml ulja







Priprema
1.
Pileće meso s kostima ( batake, karabatake, krilca ) staviti u šerpu, preliti ih vodom. Vodu začiniti Vegetom, biberom i solju.
2.
Kuhati 40 minuta na umjerenoj temperaturi. Piletinu ocijediti od vode i ostaviti da se ohladi, da bude mlaka.
3.
Brašno istresti u veliki, plitki tanjir. Jaja razbiti u duboki tanjir, malo posoliti i dobro umutiti viljuškom.
4.
Piletinu uvaljati u brašno, pa u jaje i spuštati u vrelo ulje.
5.
Pržiti ih na umjerenoj temperaturi po 5 minuta i s jedne i s druge strane.
6.
Vaditi ih na papirni ubrus, da se riješe viška masnoće.

Izvor: dobraideja.info

KLIK NA SLIKU I SAZNAJ VIŠE !!!!

loading...
 

NEŠTO UKUSNO Template by Ipietoon Cute Blog Design